Tegye fel kérdését!
0670 424 8985
Chat
A kosár üres
0670 424 8985
Chat

T-WALK vezetősáv, 40cm x 40cm, egyedi ajánlatadás

Taktilis vezetősáv : T-WALK vezetősáv, 40cm x 40cm, egyedi ajánlatadás
Taktilis vezetősáv : T-WALK vezetősáv, 40cm x 40cm, egyedi ajánlatadás Taktilis vezetősáv : T-WALK vezetősáv, 40cm x 40cm, egyedi ajánlatadás Taktilis vezetősáv : T-WALK vezetősáv, 40cm x 40cm, egyedi ajánlatadás Taktilis vezetősáv : T-WALK vezetősáv, 40cm x 40cm, egyedi ajánlatadás

Taktilis vezetősáv / T-WALK taktilis burkolatok

JKJ magyarországi kizárólagos forgalmazó!

Egyedülálló terméválaszték és 5 év garancia

UV álló, R11 csúszásmentes felület

Vokális jeleket is közvetítő rendszer

Kérjen ajánlatot elérhetőségeinken!

Töltse le a katalógust

Vásárlás

Kiszerelés
Szín 40cm x 40cm 40cm x 40cm, Öntapadóval
Sárga
1 Ft + ÁFA Rendelésre
db
1 Ft + ÁFA Rendelésre
db
Antracit
1 Ft + ÁFA Rendelésre
db
1 Ft + ÁFA Rendelésre
db
Szürke
1 Ft + ÁFA Rendelésre
db
1 Ft + ÁFA Rendelésre
db
Fehér
1 Ft + ÁFA Rendelésre
db
1 Ft + ÁFA Rendelésre
db

Információ

T-WALK rendszer

A T-Walk egy innovatív, vokális jelet is közvetítő vakvezető burkolat rendszer. A T-WALK vakvezető burkolat az ISO / FDIS 23599 előírásainak megfelelően lett kifejlesztve.

A T-WALK vakvezető burkolat rendszer különös újítása, hogy látássérültek számára is tapintható, érzékelhető, továbbá hangos információt nyújt (csak azokon a helyeken, ahol a hangszolgáltatás aktiválva van).

A környezetnek kompatibilisnek kell lennie a látássérült emberek orientációs igényeivel, hogy az garantálja számukra a biztonságos és autonóm közlekedés lehetőségét. A vak vagy gyengén látó emberek gyakran használnak néhány olyan jelzést, amelyet természetes útmutatóknak hívnak, hogy közlekedés közben tájékozódjanak. Néhány példa a természetes útmutatókra: járdaszegélyek, mely lábbal vagy a fehér bottal érzékelhető, figyelmeztető hangjelzés, egy fal, amely egy adott teret jelöl.

Az eszköz, amely a szenzoros hozzáférést lehetővé teszi a nyilvános helyekhez és közterületekhez, az a Taktilis Talajfelszíni Jelzőrendszer (angol rövidítése a TGSI).

 

T-WALK TERMÉKLEÍRÁS:

Taktilis vakvezető burkolat lapok kétféle kivitelben érhetőek el. Az irányt jelző lap egyenlő távolságú trapéz alakú, párhuzamos domborulatokkal bír, míg a veszélyt jelző taktilis elem csonkakúpos kialakítással készül, párhuzamos vagy diagonális mintázatban elrendezve. A T-WALK rendszer az ISO/FDIS 23599 szabvány előírásainak megfelelően lett kifejlesztve.

 

 

2018 ZERO PROJECT AWARD Innovációs díj nyertese


OKOSBOTON KERESZTÜL HANGJELZÉSEKET KÖZVETÍTŐ TAKTILIS SÁVOK és MOBIL APPLIKÁCIÓ

A JKJ Srl. egy olasz, műanyag-előállító cég és a szintén olasz Látássérültekért Nemzeti Egyesülete kifejlesztette a Loges Vet Evolution (LVE) taktilis járdarendszert, amelyet integrált kommunikációs rendszerrel is ellátott. A rendszer hanginformációkkal segíti a látássérültek tájékozódását és biztonságos mozgását, melyeket a mobiltelefonra küld, egy Bluetooth egység segítségével. Több, mint 450 helyen telepítettek már ilyen rendszert Olaszországban, illetve 2 helyen Belgiumban, és 1 helyen Kanadában is.

A MEGCÉLZOTT PROBLÉMÁK

A látássérült embereknek igen nagy nehézséget okoz, hogy szabadon tudjanak mozogni nyilvános helyeken, mint pl. bevásárlóközpontok, kórházak, közlekedési terek - egyrészt a fizikai akadályok, másrészt a megfelelő vakvezető információk hiánya miatt.

MEGOLDÁS, INNOVÁCIÓS ÉS HATÁSOK

Az LVE rendszer egy taktilis kialakítású járófelületet biztosít (textúrás felületkialakítás, amely a látássérült használónak segít, hogy érzékelje a különböző mintázatokat a lábukon keresztül, melyek iránymutatást adnak, vagy veszélyre figyelmeztetnek) és rádiófrekvenciás címkékkel van ellátva. A használója egy Bluetooth-tal felszerelt botot tart, amely fogja a rádiójeleket amelyek a címkéből érkeznek, ha hozzáérinti a járófelülethez. Ezután a jeleket elküldi egy applikációnak, melyet a használó a mobiltelefonján tud fogadni, és hangosan felolvassa neki az instrukciókat, melyeket egy letölthető térképről nyer ki a rendszer. Az információtípusok száma tulajdonképpen végtelen, ám a felhasználók jellemzően a közlekedési támpontokat szeretnék tudni, mit pl. kereszteződés, csomópont, látnivalók, amiket útba ejtenek. (Pl. "Ön a Fő utcán van, balra található a Városháza, amely 9-12 között tart nyitva."). Sok egyéb taktilis kommunikációs technológia az infravörös vagy GPS-rendszert használja, ám ezeket könnyen össze tudja zavarni akár az eső, vagy éppen ha nagy a tömeg az adott területen. Mások a zsebteleppel működő jeladókat részesítik előnyben, amik kimerülhetnek. Az LVE címkékhez nem szükséges elem, és szinte bármilyen felületre alkalmazhatók, legyen az beton, kő vagy PVC.

A JKJ Srl. együttműködik olyan disztribútorokkal, illetve padló-, járófelület-burkoló cégekkel, akikkel közösen telepítik ezeket a rendszereket. Igen széles a skála, ahová ezeket a rendszereket, technológiát telepíteni lehet, ide tartoznak a közterületek, közintézmények, kórházak, bevásárlóközpontok, szabadidős és sportcentrumok, repterek és múzeumok, de a sor folytatható. Máig több, mint 450 helyen lett installálva a rendszer Olaszországban.

 

A taktilis sáv kialakításában cégünk mérnökei is segítségére lehetnek. Taktilis sáv létesítésére ajálot termékeinket a Magyar Vakok és GYengénlátók Országos Szövetsége támogatja.

Ezen felül termékeinkkel az akadálymentes rámpák is gyorsan és könnyedén csúszásmentesíthetőek. 

Kérjen ajánlatot itt

Töltse le a Katalógust

 

Sikeresen a kosárba helyezte a terméket.

Folytatja a vásárlást, vagy szeretné feladni a megrendelést?