Tegye fel kérdését a Chaten
0670 424 8985
Chat
A kosár üres
0670 424 8985
Chat

2019.08.08.

Akadálymentesítés és Jelöléstechnika

Rehabilitációs mérnökök számára is javasoljuk termékeinket, hiszen az akadálymentesítés számára ajánlunk taktilis vezető elemeket, jelöléstechnikai termékeket, jelölőszalagokat, táblákat, csúszásgátló termékeket, élvédelmi profilokat, ujjbecsípődés gátlókat.

Új közintézmény építésénél vagy meglévők felújításánál törvény írja elő a megfelelő akadálymentesítés kialakítását. Számos rehabilitásicós szakmérnökkel állunk kapcsolatban, valamint a Vakok És Gyengénlátók Egyesülete is szorgalmazza termékeink használatát.

Az akadálymentesítés egy nagyon tág téma és megannyi ágazata van. Nálunk bizonyos részelemeire találhatsz megoldást.

Taktilis vezetősáv:

Termékeink segítségével kialakíthatóak taktilis vezetősávok vakok és gyengénlátók számára. Csúszásgátló szalagjaink között megtalálhatóak olyan kivitelű szalagok amik megfelelnek a szabvány előírásnak és akár beltérben is könnyedén takaríthatóak, ami higiéniai szempontból fontos.

  • Fokozott érdes gumiszerű szalagjaink 1mm-es vastagsággal bírnak és felületük megfelelően érdesített ahhoz, hogy a gyengénlátók érzékelni tudják, ezen felül takaríthatósága nagyon könnyű. Elérhető fekete, szürke, átlátszó, kék, sárga színekben és többféle szélességben akár 1200mm szélességig.
  • 2mm vastag csúszásgátló szalagjaink rendkívül ellenállóak, kézzel gyakorlatilag téphetetlen és felülete csiszolószerű érdességgel bír. Ragasztóanyaga is erősebb a többi csúszásmentes szalagunkétól és élettartama várhatóan 4-6 év is lehet.

Akadálymentes rámpák csúszásgátlása:


A rámpák általában többféle hajlással bírnak és sok esetben veszélyes rajtuk a közlekedés, leginkább kültérben ahol nincs fedés a rámpa felett. A rámpák teljes felülete burkolható csúszásmentesítő szalgokkal vagy GRP termékeink használatával.

Csúszásgátló szalgjaink elérhetőek akár 1200mm szélességben is, így könnyedén, gyorsan és kiemelkedő áron csúszásmentesíthető. Élettartamuk teljes burkolt felül esetében 3-4 év is lehet.

2mm vastag GRP üvegszálas poliészter termékeink törhetetlenek és kiemelkedően magas élettartammal bírnak. Elérhetőek csíkokban, lemezekben és lépcsőre helyezehető élvédő vagy lépcsőelem formájában is. Elvárt élettartamuk 5-15 év.

Veszélyes területek megjelölése:

Jelöléstechnikai termékeinkkel megjelölhetőek a veszélyes és kijelölt útvonalak, illetve elkeríthetőek az ideiglenesen elzárt területek kordonszalagjainkkal és kordonhálóink segítségével.

Élvédelmi profiljaink segítségével felhívhatjuk a figyelmet az alcsony belvilágnál lévő éles falsarkokra és függőleges falsarkokra, de kínálatunkban megtalálhatóak a legkülönfélébb felületeken alkalmazható élvédelmi profilok is.

Ujjbecsípődés Gátló termékek


Ujjbecsípődés gátló profiljaink, ajtó kitámasztóink és forgatható EVA habos termékeink egyedülállóak az országban. Külföldön szabvány írja elő az ujjbecsípődés gátlók használatát, de nálunk egyenlőre nem kötelező a használatuk, viszont bölcsődékben, óvodákban és iskolákban kötelező érvényű lenne a használatuk, hiszen nagyon sok baleset adódik az ajtók környezetében, melynek a legtöbbje újjbecsípődéshez vezet.

Termékeinkkel gyorsan és kicsi befektetéssel elkerülhetőek lennének a hasonló balesetek.

Sikeresen a kosárba helyezte a terméket.

Folytatja a vásárlást, vagy szeretné feladni a megrendelést?